Islandske menn homoseksuell utenlandske telefonnummer

Islandske menn homoseksuell utenlandske telefonnummer

Det er først og fremst seiðri tillegg til   galdr og   vardlokk vi hører om i forbindelse med volvene. Men kanskje Ranveig selv hadde vært på Isle of Man og fått tak i skrinet? Loven, som er undertegnet av president Lukashenko, gir offentlige etater myndighet til å blokkere nettsteder som videreformidler «ekstremistisk informasjon». Å leve av rock i Norge er vanskelig "islandske menn homoseksuell utenlandske telefonnummer," men selvfølgelig enda vanskeligere på Island med sine drøye Hun hadde også en hormonell sykdom som ga henne et maskulint utseende. Med bibelske slagord gikk Tel Aviv Pride av stabelen denne helgen. Blant gravgavene var også:

Og med Smith på plass i Paradise Hotel er det klart for homoerotikk de neste episodene. Med bibelske slagord gikk Tel Aviv Pride av stabelen denne helgen. Tusenvis av deltakere, inkludert en rekke palestinere, deltok i paraden som gikk under hovedparolene «kjærlighet» og «aksept», melder Gaymiddleeast.

For første gang i historien holdt Tzipi Livni, opposisjonsleder og leder for Israels største politiske parti, Kadima, en unik og rørende tale i forbindelse med Tel Aviv Pride, melder nettstedet. Flere kjente politikere deltok i arrangementet, deriblant Shelly Yachimovitz, som lenge har vært en lojal støttespiller for LHBT-bevegelsen. Se Gaymiddeleast sitt innslag fra paraden: I Hviterussland tvinger en ny lov homonettsteder til å emigrere fra. Redaktørene av de viktigste LHBT-nettsteder i Hviterussland har allerede registrert nye domenenavn utenfor landet i frykt for at en ny lov vil hindre dem i å være tilgjengelig via deres vanlige.

For eksempel er gaybelarus. Loven, som er undertegnet av president Lukashenko, gir offentlige etater myndighet til å blokkere nettsteder som videreformidler «ekstremistisk informasjon». Men i lys av neste års presidentvalg, ser mange loven som et verktøy som letter arbeidet med å stenge alle forstyrrende og opposisjonelle nettsteder, skriver Gayrussia.

Et museum i Polens hovedstad Warszawa åpnet i forrige uke en utstilling om homofil kjærlighet. Utstillingen, som er satt opp i Nasjonalmuseet, fokusere på aktbilder av menn og viser homofile par avbildet i antikkens skulptur, moderne malerier og i fotografi.

Museumleder Piotr Piotrowski sier til AP at han fikk inn klager og protester fra ulike grupper allerede før utstillingen var åpnet. Utstillingen inneholder mer enn kunstverk, og skal etter planen være åpen fram til 5. Et lite skilt ved inngangen advarer besøkende: Barn får se og besøke utstillingen kun i følge med sine foreldre eller foresatte. Warszawa er årets Europridevert og arrangementet går av stabelen i perioden juli. Sjekk ut Europride i Warszawa her. Fredag i forrige uke vedtok Islands nasjonalforsamling enstemmig ny kjønnsnøytral ekteskapslov.

Reuters melder at Althingi vedtok den nye ekteskapsloven med 49 mot 0 stemmer. Nå skal Den islandske kirken avgjøre om den tillater at vielser av homofile kan foretas i kirken. Ifølge den nye loven tillates prester å vie personer av samme kjønn om de ønsker det, men den beholder også retten til å si nei til å utføre vielsen.

Kristinsson sier statsministerens legning fikk langt mer oppmerksomhet i utenlandske medier enn på Island. Mor og datter Osbourn, som var paradens frontfigurer, tok mikrofonen da anti-homo-demonstranter høylytt protesterte mot Pride-opptoget.

I Skandinavia er det funnet kvinnegraver med skålvekter og lodd. Slike vekter ble brukt til å veie verdifullt metall og krydder. Kvinnene i disse gravene var trolig «handelsmenn». Ordene valkyrjer og skjoldmøyer blir ofte brukt om hverandre, også i den norrøne litteraturen, men opprinnelig må de ha betegnet en forskjell. Valkyrjer ble trolig opprinnelig brukt om guddommelige stridskvinner, eller helst de valkyrjene Odin sendte til slagmarken for å hente de falne.

Du hører aldri at Odins valkyrjer virkelig slåss. Ordet Valkyrje betyr «den som velger de falne» GN valkyrja, av ordet valr de falne and GN kjosa velge ut. Skjoldmøyer kan ha blitt brukt om jordiske, kvinnelige krigere. Kjærlighetsgudinnen Frøya ble sett på som den fremste av valkyrjene. Hun kom til slagmarken i en vogn trukket av katter. Her valgte hun ut halvparten av dem som hadde falt i strid og tok dem med hjem til Folkvang.

Den andre halvparten, de som Frøya ikke ville ha, fikk plass hos Odin i Valhall. Valkyrjer og skjoldmøyer var ganske visst en del av vikingtidas mentale univers; vi møter dem både i litteraturen og i kunsten. Men har disse kvinnelige krigerne eksistert i virkeligheten? I dag sier vi vanligvis at skjoldmøyar, så vel som valkyrjer, bare er mytiske figurer, og at vi heller burde stille spørsmålet: Hvorfor oppstod myten om disse kvinnelige krigerne?

Selv om vi ikke liker tanken på den skandinaviske «krigerkvinnen», så må vi ta inn over oss at det ikke er så mange hundreår som skiller vikingtida og folkevandringene, da germanske stammer streifet omkring med barn og kvinner som ufrivillige deltakere i kamper både mot romere og mot hverandre. Vi skal derfor ikke helt se bort fra at det også i vikingtida var enkelte kvinner som var «skjoldmøyer».

Oseberg teppet som ble funnet sammen med Osebergskipet er en visuell fortelling om en religiøs prosesjon. Mange av figurene, også kvinner, bærer spyd. Er de kvinnelige krigere? En av dem er Sigrdrifa. Navnet betyr  «den som gir seier». Hun opptrer i sagnkrinsen omkring Sigurd Favnesbane, og kalles noen steder også Brynhild.

Valkyrjer hadde makt til å avgjøre hvem som skulle vinne et slag, og Sigrdrifa hadde, mot Odins ønske, gitt seier til en ung høvding. Odin straffet henne til evig søvn oppe i Hindarfjell.

Sigurd Favnesbane rir opp til dette fjellet. Han ser et merkelig lys som når helt opp til himmelen. Når han nærmer seg, kan han se et tårn av skjold, og inne i denne «skjoldborgen» ligger en sovende mann, omgitt av sine våpen.

Sigurd fjerner hjelmen og ser at krigeren ikke er en mann, men en kvinne kledd i en ringbrynje som synes å ha grodd fast i huden. Sigurd kutter opp ringbrynja med sverdet sitt, og Sigrdrifa våkner. Sigurd ber henne fortelle hva han skal gjøre for å bli klok. Sigrdrifa starter med å be. Dette er den eneste bønnen som er overlevert oss fra forhistorisk tid. Og det er slett ikke en brønn man ville forvente å høre fra en kriger:.

Deretter tar Sigrdrifa et horn og gir han minnedrikken. Hun forteller om magien i runene, og om hvilke egenskaper en helt må ha. Også disse er av åndelig og intellektuell art; klokskap,veltalenhet, dikterevne, evne til å helbrede og lege sykdom. Boka gir en liste over vikingflåter som angrep Munster på tallet. Den siste av disse flåtene ble ledet av The Red Maiden.

Seierherrene ble forskrekket da de så bevæpnede kvinner blant de falne vikingene. Et annet eksempel er en ridende kvinne med spyd på en av pilarene i Urnes stavkirke. Et tredje er en liten figur av en kvinne med sverd og skjold som ble funnet i Danmark i desember Hun er blitt tolket som valkyrie. Dette kan ha andre årsaker enn at kvinnene var krigere. Men noen få graver kan vanskelig forklares på annen måte. Graven ble funnet av en bonde som skulle dyrke opp nytt land.

Den inneholdt skjelettet av en ung kvinne, ca 20 år gammel. Hun var gravlagt med komplett utstyr for en viking kriger:. En liten sølvfigur av en kvinne med sverd og skjold, funnet i Danmark desember Hun er blitt tolket som valkyrje. Den er datert til tallet. Graven innehold skjelettet av en ung kvinne, 18 — 20 år gammel. Hun var spinkelt bygd, med et lite kranium, og  var ikke høyere enn 1. Hvorfor hadde disse kvinnen fått så mange våpen med seg på reisen til den neste verden? Den mest nærliggende forklaringen er at de var kvinnelige krigere.

Kan det være at våpnene symboliserte noe, kanskje makt? Kan det være at disse kvinnene deltok i kampene som seidkvinner? Litterære kilder forteller at magi av og til ble brukt på slagmarken. A female Viking warrior confirmed by genomics. Hun var et bindeledd mellom guder og mennesker. Noen ganger visste volva mer enn gudene. I det kjente diktet Volusspå — volvens spådom —  hører vi at Odin går til volva for å få lære om fortid og framtid. Vi kan  oversette volve til stavbærersken.

Det er først og fremst seiðr , i tillegg til   galdr og   vardlokk vi hører om i forbindelse med volvene. I mytologien hører vi at det var Frøya som lærte æsene trolldom- og spådomskunst.

Både menn og kvinner kunne bruke seid, men seid ble først og fremst sett på som en kvinnelig egenskap. Tacitus ca e. I kvadet «Oddrun gråten» hører vi   galdr sang blir brukt til hjelp ved en barnefødsel.

Borgny skal ha barn med sin hemmelige elsker Vilmund. Fødselen blir vanskelig, og venninna  Oddrun kommer til for å galdre. Da blir barna født. Seidmennene på Skrattaskjær Ill. Halfdan Egedius i Olav Tryggvasons saga.

Han fanget seidmennene og lot dem binde på Skrattaskjær der de druknet. Menn som brukte seid  måtte på sett og vis krysse kjønnsbarrieren på en måte som ikke alltid var sosialt og moralsk akseptert. Også Odin krysset denne  kjønnsbarrieren og kledte seg som ei kvinne når han brukte den magien kalt seid. I Lokasenna  hører vi blant annet at Loke spotter Odin ved å si at han kledde seg som ei kvinne og dreiv med seiding som ei volve.

Myter, sjamanisme og kjønn i vikingenes tid», Oslo. De som drev med seid kunne se alt som var gjemt i fortid og framtid. De hadde også makt over liv og død. De var høyt respekterte, men også fryktet. I sin magiker gjerning  kunne volva bruke trommer og ulike typer av magiske sanger,  slik som galdr og vardlokk.

Hun kunne også bruke urter for å sette seg i transe. Den best kjente beskrivelsen av ei slik volve er av Torbjørg i Eirik Raudes saga. Der bruker hun blant annet sanger i et magisk rituale for å  få slutt på hungersnøden som herjer Grønland. Funn fra det som kan være en volvegrav på Øland. I graven ble det blant annet funnet en jernstav. Liket var kledd i bjørnepels, og kvinnen var begravet i i en skipssetning som inneholdt ofra dyr og mennesker.

Inntil de siste tiårene har vi sett lite til volva i det arkeologiske materialet, kanskje fordi vi ikke visste hva vi skulle se etter? Blant gjenstandene man nå mener karakteriserer ei volve, er framfor alt staven, som noen ganger er av jern. Der er kjent ca.

Andre gjenstander som er brukt til å identifisere ei volvegrav er: Stol, fjær, amuletter, urter, vogner, «mannlige» objekter som våpen, og andre merkelige gjenstander — kanskje også hester og hunder.

Grav for dronning eller volve? Oseberg begravelsen er den rikeste av alle begravelser fra vikingtiden. Den er datert til e. To kvinner ble gravlagt i Osebergskipet. I viste DNA resultater og røntgen studier at den eldste av de to kvinnene var rundt 70 — 80 år gammel. Hun er blitt kalt Oseberg dronningen, folk har trodd at hun var bestemor til Harald Hårfagre.

Ny forskning støtter ikke denne teorien. Hun er for gammel. Hun hadde også en hormonell sykdom som ga henne et maskulint utseende. Det er lite sannsynlig at hun kunne ha født et barn. Oseberg vogna og en av dyrehode stolpene. Disse kan ha blitt brukt i religiøse prosesjoner.

Den yngste av dem var ca 50 år gammel da hun døde. Det har vært spekulert i om hun var av en lavere klasse enn den eldre kvinnen, og at hun kanskje var en ofret slave. Ny undersøkelse viser at hun døde av naturlige årsaker. Det er ingen indikasjoner på at hun var av en lavere klasse enn den eldste kvinnen.

Se Osebergdronningen døde av kreft. En storslått begravelse som den i Oseberg vil automatisk gi inntrykk av kongelighet. På den annen side kan de mystiske omstendighetene omkring begravelsesmetodene tyde på at en, eller begge, kvinnene var volver.

Blant gravgavene var også: Et vakkert utskåret vogn. Vi vet at slike vogner ble brukt til religiøse prosesjoner. En billedvev som ga en figurativ beskrivelse av en religiøs prosesjon Fire dyrehodestolper og en rangle.

Det er mulig at disse gjenstandene ble brukt i religiøse prosesjoner En stol Fjær fra en pute Frø av cannabis. Edward Robert Hughes, — Men det er ikke tilfelle. Mellom de ca skaldene vi kjenner navnet på, så er det bare 4 kvinner som blir kalt skalder i sagaen. En annen årsak kan være at skaldene ikke bare var poeter. De fungerte også som historikere, PR- agenter og journalister.

Noen av dem var krigere, så vel som skalder, og de befant seg midt inne i de dramatiske begivenhetene de senere laget kvad om.

Og om det hadde vært flere kvinnelige skalder og sagaskrivere, — så hadde vi kanskje hatt et mer nyansert bilde av vikingtidas kvinner. Vikingtida er årene mellom — da folk fra Norge, Sverige og Danmark markerte seg og ble en politisk faktor å regne med i Europa. Ute i Europa hentet de ideer, impulser og en ny religion — kristendommen. Vikingene er mest kjente som sjørøvere og krigere, men de var også handelsmenn, håndverkere, bønder, fiskere, poeter, oppdagere og statsbyggere.

Det er i vikingtida at vi får de skandinaviske nasjonalstatene og det er nå nordboerne utvikler et fartøy som bedre organiserte og mer velstående samfunn nede på Kontinentet ikke har; vikingskipet.

Vikinggarden Avaldsnes ligger på ei lita, skogkledd øy nedenfor Olavskirken, like innenfor Skrattaskjær der Olav Tryggvason i lot drukne en flokk med seidmenn. På gårdstunet finner du langhus, leidangsnaust, rundhus og en rekke mindre bygg.

Utenfor gårdstunet går det stier gjennom skogen for dem som ønsker å oppleve fred og ro. Om sommeren er Vikinggarden åpen for turister. Ellers i året blir gården på kveldstid nyttet til omvisninger og gildekvelder. Hvert år, den andre helga i juni, arrangeres det Vikingfestival her. Du møter Harald Hårfagre som presenterer deg for de herskerne som satt og kontrollerte Nordvegen fra Avaldsnes — helt fra fra bronsealderen til inn i middelalderen. Noen av disse herskerne kjenner vi fra kongesagaer, heltesagaer og gamle kvad.

Andre kjenner vi fra arkeologien. Her får du også se inn i den magiske verden som folk en gang trodde var virkelig. Du møter seidmenn, skjoldmøyer, og norrøne guder.

Porn homoseksuell escort budapest free asian sex